Ако сте отгледани по стандартния начин, по който се отглеждат момичетата в този свят, няма как да не подлежите на безбройните начини на индоктриниране, съпътстващи това да бъдеш жена в една патриархална система:
🎀 “Бъди добро момиче!“
🎀 „Бъди послушна!“
🎀 „Много си сериозна/Като си нацупена – не си хубава.“
🎀 „Ако нямаш нищо добро за казване, по-добре не говори.“
 
От съвсем невръстна възраст, малките момиченца се научават как да се напасват спрямо енергията, очакванията и гласните или индиректни очаквания, които възрастните и цялото общество имат към тях.
 
От жените като цяло се очаква да бъдат ПРИЯТНИ. Да се грижат по-скоро за това как се чувстват ДРУГИТЕ, за комфорта или дискомфорта на околните, отколкото за своя собствен.
Това, което в крайна сметка се случва, когато приоритизираме желанията, нуждите, копнежите и предпочитанията на всички останали пред своите – ние се озоваваме в един еднопосочен, бавен, тромав влак, на път за „Земята на вечното разочарование и изтощение“. Няма други спирки по пътя към това място. Няма друг начин, по който да се чувстваме – а именно, използвани, изцедени, гневни, недооценени.
🗝  Можем да спрем влака и да слезем от него като си позволим да не удовлетворяваме непрекъснато чуждите потребности и желания преди своите.
🗝 Можем да тръгнем по своя собствен пък като си дадем разрешение да поставим своето удовлетворение на първо място.
🗝 Като се научим да толерираме възможността да бъдем НЕХАРЕСВАНИ от другите.
🗝 Като си разрешим да изглеждаме дори по негативен начин в чуждите очи. В края на краищата, начинът, по който другите ще възприемат нашия израз на грижа към самите себе си, е ТЯХНА отговорност. И ако няма приемане, това само отразява, че те самите не мога да го правят за себе си.
 
Затова, скъпи жени, призовавам ви (ако случайно все още не сте започнали да го правите) – да започнете да поставяте себе си, своето добруване, комфорт и ЛИЧНО щастие като ПРИОРИТЕТ. Само тогава можете пълноценно и по удовлетворяващ начин да бъдете наистина на разположение за своите деца, партньори, семейства, работа и личен път на израстване. Само тогава оставате верни на автентичния копнеж на вашата собствена душа!
 
Приемете този текст като знак да поставите себе си на ПЪРВО място!