Love Lockdwon – Facebook Live с Въпроси и Отговори

В понеделник /12.09/ ще се включа на живо, за да поговорим за бариерите пред потока на любовта и как да ги преодолеем.
Ако някои от следните въпроси и теми ви резонира, чувствайте се поканени:
 • Защо не ми върви в любовта?
 • Защо попадам все на неподходящи?
 • Защо не срещам никой, който да ми грабне вниманието?
 • Как да си тръгна от настоящата си връзка? Не искам да го нараня.
 • Трудно ми е да се доверя – как може да съм сигурна, че той няма да ме изостави?
 • Не се чувствам видяна и оценена във връзката. Как да променя това?
 • Заедно сме дълго време и не чувствам, че се движим нанякъде.
 • Имам установена връзка, но се срещам/мисля за друг.
 • От дълго време съм сама и ме е страх да допусна човек до себе си. Как да се отворя отново за любовта?
 • Непрекъснато имам конфликти с партньора си. Искам той да се промени.
 • Не правим достатъчно секс. В мен ли е проблема?
Възможно е в този крайно неизчерпателен списък да не виждате вашия въпрос – онзи, който е актуален за вас в момента по отношение на любовта. В такъв случай ви каня да зададете своя въпрос относно любовта тук на страницата, като лично съобщение. Или да го пуснете в question box-a в сторито.
 
Независимо дали потокът на любовта е пресъхнал във вашия живот, или пък чувствате, че се движите срещу неговото течение – любовта е възможна! За всеки.
 
Ще разгледам всички ваши въпроси в предстоящото Live включване от гледна точка на метода Семейни констелации, Терапия за вътрешното дете и моя професионален и личен житейски опит. Като, разбира се, пазя строго вашата конфиденциалност.
За съжаление цялото общество е програмирано да вярва в един огромен мит за това какво са връзките и любовта. Едно огромно бягство, нямащо нищо общо с действителността. И почти всяка приказка, филм, сериал и роман се въртят около този мит.
 
Мит, в който любовта е чувство, състояние и преживяване, идващо от другия. Някой друг извън нас. Вярваме, че другият/партньорът ще задоволи всичките ни нужди и ще ни направи щастливи.
И разбира се, неизбежно е, че подобно вярване ни абонира за едно хронично разочарование. Любовта е щастие или болка – на това ни учи този мит.
 
Истината обаче е, че партньорството изисква усилия, буквално труд, фокус и внимание. Автентичното свързване с другия предполага човек да знае как да обработва раните от травмите в миналото, да умее да води трудни разговори, да знае как да общува открито и прямо, как да поставя граници и как да се справя с своята собствена несигурност и страх от изоставяне, с нежност и състрадание към себе си. Автентичното свързване предоставя невероятно ценната възможност да се разотъждествим и освободим от цикличните модели на трансгенерационните травми.
 
Зрялата любов е просто едно огледало – идеята ѝ е да ни покаже какво има нужда да бъде излекувано. Да ни позволи да създадем пространство, в което да се развиваме и едновременно с това да ставаме все по-истински, все по-себе си.
 
Заповядайте на живото включване във Facebook в понеделник /12.09/ от 19:00, когато ще отговарям на вашите въпроси свързани с любовта и партньорските отношения.
 
До тогава можете да ми ги изпратите на следния имейл:
mariailievaeu@gmail.com
 

Очаквам ви!