Нежна революция – Онлайн курс за творчество и себепознание

Женската същност има безброй проявления и търси своята изява в разнородни форми и същности. Като жени, дори и без да си даваме сметка, носим в себе си различни, понякога дори противоположни и силно противоречащи си аспекти, влизаме в различни роли и функции. Жената е изключително адаптивен вид същество, който под натиска на еволюционния процес, се е научил на гъвкавост, за да оцелее. Флуидността на женското се излива във всевъзможни съдове, с една-единствена цел – да бъде. Когато жената осъзнае своята многолика природа и се осмели да я приеме и прегърне, това ѝ дава не само сила, а я свързва с вселенската мощ, която от началото на времената живее в нея.

В този онлайн курс в 6 срещи ще се гмурнем в необятността на женската душа, за да изследваме архетипните сили и качества, които всяка една жена носи, и ще открием как те се проявяват във всяка една от нас.

Да бъдеш жена е привилегия!

Женското начало е портал на една необятна дълбочина, мъдрост, сила, красота, воля, тайна, мистерия, неразгадаемост, великолепие, адаптивност и устрем напред.

Женското начало е порталът на Живота!

 
Но за съжаление векове наред твърде голяма част от тъкмо това многообразие на женското е заключено в изгнание. Затворено в задушаващо тесните рамки и ограничения на масовите обществени нагласи. Патриархалната система като водеща социално-политическа парадигма се опитва над 3000 наред да задуши женското, да го потисне, да го смали. Защо ли? Много простичко – защото се страхува от неговата сила.
 
В този онлайн курс ще разгледам кои са ограниченията, които ни пречат да живеем автентично като жени. Ще обособим бариерите пред свободата да бъдем непреклонно себе си. И ще се освободим от тях, нежно, но категорично и безапелационно – за да заживеем смело, с ентусиазъм и размах!
 

Ще извършим една нежна революция, чрез която да върнем своята радикална автентичност.

Ядрото на курса се състои в работа по темата:
 

Квинтесенция на женската същност – Петте свещени качества на женската душа: смелост, вяра, красота, любов, магия

 • Смелостта да бъдеш себе си и да отстояваш истината си
 • Вярата като самоувереност, доверие в живота и упование към висшата сила
 • Красотата като проявление на божествената хармония. Митове, норми и догми около женската красота
 • Любовта към себе си – най-висшето проявление на любовта
 • Магията да си жена – връзката на жената с невидимия свят

Какво ще получите:

 • Основни теоретични принципи
 • Арт-терапевтични упражнения
 • Инструменти и подходи от метода Семейни Констелации
 • Медитации
 • Възможност за лично споделяне
 • Задачи за работа у дома

С какво ще си тръгнете след този курс:

 • По-добро познаване на вътрешния си свят
 • Инструменти за индивидуална работа със себе си
 • Усещане за цялост, стабилност, ресурсност
 • Чувство на смелост и решителност да следвате вътрешния си глас
 • Готовност безапелационно да разчистите от живота си всичко, което ограничава вашето щастие
 • Вдъхновение и ентусиазъм да приветствате ново отношение към себе си
 • Умения за свързване и грижа за себе си

И Н Ф О Р М А Ц И Я:

 
Къде: Online – платформата Zoom
Кога: 6 срещи през месец май
Дати: 09.05, 12.05, 16.05, 19.05, 23.05 и 26.05
Начало: 19:00 ч.
Край: 21:00 ч.
Вход за участие: 120 лв. платени предварително по банков път преди началото на курса.
 
*Банковите данни на организатора се изпращат на електронния адрес, предоставен при записване.
**След заплащане, ще получите линк към платформата ZOOM (не е нужно да имате личен профил в нея).
***Ако нямате възможност да присъствате на точната дата и час, ще получите запис на уебинара. Но няма да имате възможност да се включите на живо и да споделите или зададете своите въпроси.
 
Материали: След записване, ще получите подробна информация с необходимите материали, които ще са ви нужни за арт-терапевтичните задачи.
 

****САМО с ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

 
За записване:

Phone: 0889/566-093
Email: mariailievaeu@gmail.com

За водещата: Мария Илиева: фасилитатор и арт-терапевт. Английски филолог, преводач и магистър „Продуцентство и креативни индустрии“ в СУ „Св.Климент Охридски“. Завършила е Института за терапия и експресивни изкуства (София) в три терапевтични направления: Семейни Констелации, Първична терапия (лекуване на детски травми) и Експресивна Арт-терапия. Работи индивидуално с възрастни по теми свързани с взаимоотношения, тревожност, неувереност, раздели и загуби на близки и роднини, трудности при взаимодействие с околните – близки, приятели, колеги; екзистенциални кризи, емоционална празнина. Или ако човек има желание и потребност да опознае себе си и да води осъзнат и пълноценен начин на живот. Основен фокус в работата ѝ е Овластяването на Жените (Women’s Empowerment). Чрез инструментите на семейните констелации, първичната терапия и арт-терапията помага на жените да се свържат със силата си и ги вдъхновява да живеят автентично, със страст и размах.