Искрата да твориш – Работилница за свързване с творческата енергия

Всеки носи творческа искра. Образователната система и начинът, по който е устроено съвременното общество, фокусиращо се върху постижения и съревнование, са ни накарали да повярваме, че творчеството е само за малцина избрани, надарени с изключителни дарби и качества. Че креативността е територия, достъпна само за талантливите.

Истината е, че творческата енергия по същество Е жизнена енергия и протича във всеки един от нас! Всеки има вътрешен свят, емоции и преживявания!

Друга масова заблуда е, че за да си творец е нужно да имаш свръх-богато въображение. Всъщност самото творчество се случва не в ума, във фантазиите и света на идеите, а в момента, в който четката се докосне до белия лист. Творчеството е случване, действие, процес, енергия в движение!
Още една популярна заблуда, която се шири в представите ни е, че за да твориш, трябва първо да имаш какво да кажеш. Да имаш нещо важно, смислено и оставящо следи. 

Арт-терапията дава възможност на всеки, готов да се потопи във вътрешния си свят, да овеществи свое преживяване, емоция, идея и така да получи един нов поглед по съществена своя тема. Фокус при арт-терапевтичната работа не е крайният продукт да е естетически издържан и да отговаря на каквито и да било критерии. Ключово е обаче човек да си позволи да усеща, да чувства, да се изненадва и да наблюдава това, което естествено произтича в потока на неговата собствена творческа енергия.

Какво ще получите:

• Пространство за създаване на няколко творчески проекта
• Няколко арт-терапевтични задачи, към които винаги можете да се връщате
• Творческа работа с различни художествени материали, похвати, асоциативни карти
• Време за споделяне
• Възможност за задаване на въпроси

И Н Ф О Р М А Ц И Я

Кога: 18-ти март
Къде: център Inner Self (бул. Христо Ботев 79)
Начало: 14:00 часа
Край: 17:00 часа
Вход: 40 лв.

****САМО с ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

За записване:

Мария Илиева
Phone: 0889/566-093
Email: mariailievaeu@gmail.com

Галина Стамболиева
Phone: 0879/429-079
Email: galiagalab@gmail.com

За водещите:

Галина Стамболиева е художник и арт-терапевт. Има магистърска степен по Скулптура и Педагогическа правоспособност в сферата на изобразителните изкуства от Национална Художествена Академия, и Следдипломна квалификация по Арт терапия от Великотърновски Университет. Преминала е обучения по Арт терапия в Нов Български Университет и по Експресивна арт терапия и Консултиране в Институт за терапия и експресивни изкуства. Работи групово и индивидуално с деца, тийнейджъри и възрастни с методите на арт терапията и изкуството.

Мария Илиева е фасилитатор и арт-терапевт. Английски филолог, преводач и магистър „Продуцентство и креативни индустрии“ в СУ „Св.Климент Охридски“. Завършила е Института за терапия и експресивни изкуства (София) в четири терапевтични направления: Психологично консултиране, Първична терапия (лекуване на детски травми), Експресивна Арт-терапия и Семейни Констелации. Работи индивидуално с възрастни по теми свързани с взаимоотношения, тревожност, неувереност, раздели и загуби, екзистенциални кризи, емоционална празнина. Основен фокус в работата ѝ е Овластяването на Жените (Women’s Empowerment).